Для наступу на Вовчанськ російська армія залучила до п'яти батальйонів і має тактичний успіх — Генштаб

Переглядів: 167

13 травня 2024 09:20

Для наступу на Вовчанськ російська армія залучила до пяти батальйонів і має тактичний успіх — Генштаб  фото

Загарбники на Вовчанському напрямку за добу втратили понад 100 осіб убитими

Оперативна обстановка на півночі Харківщини залишається складною та динамічно змінюється. За добу тільки вбитими на цьому напрямку російські загарбники втратили понад 100 осіб. Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуку.

«Ведуться бойові дії на напрямках Пильна - Лук’янці, Пильна - Глибоке, Пильна - Олійникове, Муром - Бугруватка.  Крім того, противник проводить штурмові дії на напрямках Стрілеча - Глибоке, Олійникове - Глибоке, Олійникове - Лук’янці, Муром - Стариця, Плетенівка – Тихе», - вказується в повідомленні.

За даними Генштабу, протягом доби на цих напрямках ворог здійснив 22 штурмові дії, із них 14 - ще тривають.

Як зазначається, для наступу на прикордонне місто Вовчанськ ворог задіяв значні сили у складі до п’яти батальйонів та не рахується із власними втратами. За добу тільки вбитими на цьому напрямку російські загарбники втратили понад 100 осіб.

«На даний час ворог має тактичний успіх», - інформує Генштаб ЗСУ.

Водночас сплановано заходи щодо знищення противника, який вклинився в нашу оборону. Українські захисники ведуть оборонні дії, завдають вогневого ураження противнику, широко застосовують безпілотні системи для розвідки і точкових ударів для завдання максимальних втрат. Триває розгортання резервів для стабілізації ситуації.

«В ході визначення завдань військам, одним із головних пріоритетів є збереження життя наших воїнів», - наголошують у Генштабі ЗСУ.

Як повідомлялося, протягом минулої доби на фронті відбулися 146 бойових зіткнень,  Сили оборони відбили 30 атак на Покровському напрямку, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

 




Схожі новини: