У Запорізькій області на поминальні дні посилять охорону громадського порядку

Переглядів: 127

8 травня 2024 15:30

У Запорізькій області на поминальні дні посилять охорону громадського порядку фото

Під час поминальних днів з 11 по 14 травня на території Запорізької області збільшать кількість патрулів поліції.

Представники церкви та правоохоронці просять вірян дотримуватися правил безпеки в поминальні дні – уникати скупчень людей, аби не наражати себе на небезпеку. Про це йдеться на сайті Запорізької ОДА. 

Під час поминальних днів для охорони громадського порядку планується залучення близько 850 поліцейських. Особливу увагу правоохоронці приділять кладовищам – тут охоронятимуть порядок близько 300 поліцейських.

Представники церкви та правоохоронці просять вірян дотримуватися правил безпеки в поминальні дні – уникати скупчень людей, аби не наражати себе на небезпеку.

– Ми повинні розуміти та дотримуватися правил безпеки. Кожне з них «написане» людським життям, тож ми маємо це враховувати, аби убезпечити своїх близьких та знайомих, – наголосив керуючий Запорізькою єпархією Православної Церкви України єпископ Фотій.

Єпископ радить розтягнути відвідини кладовищ на декілька днів або тижнів, аби уникнути скупчень людей. Адже ворог може завдати удару навіть по кладовищу.  Він підкреслив, що не обов’язково і прибирати на кладовищах саме в певний день, адже найголовніше – молитва за померлого та пам’ять про нього.




Схожі новини: