Ситуація на фронті. Росія наступає на різних ділянках, у зведенні з'явилась нова назва

Переглядів: 142

8 травня 2024 09:40

Ситуація на фронті. Росія наступає на різних ділянках, у зведенні зявилась нова назва фото

Найбільше атак на фронті в вівторок було на Авдіївському напрямку. Росіяни також наступають на Красногорівку, Старомайорське

На фронті в вівторок, 8 травня, відбулося 84 бойові зіткнення, йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу.

Росіяни наступають на багатьох ділянках фронту, найбільше атак минулого дня було на Авдіївському напрямку, зокрема біля села Очеретине. Там вперше у зведеннях Генерального штабу з'явилось село Євгенівка.

Також бої були біля населених пунктів Олександропіль, Новоолександрівка, Прогрес, Новоселівка Перша, Уманське, Нетайлове.

На Бахмутському напрямку відбито 17 атак в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий та Андріївка.

На Куп’янському напрямку відбито 16 атак в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Берестове, Стельмахівка.

На Новопавлівському напрямку найгарячішою точкою залишається Красногорівка. Також ворог наступає біля Костянтинівки, Водяного та Урожайного. Загалом тут за підтримки авіації було 11 спроб прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог шість разів атакував позиції в районі Старомайорського, Роботиного та північно-західніше Вербового.

На Лиманському і Херсонському напрямках за добу зафіксовано по три атаки.

6 травня стало відомо, що головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський вирішив посилити оборону на Покровському та Курахівському напрямках резервами.

У ніч проти 8 травня Росія завдала масованого комбінованого удару по тилу України з використанням дронів-камікадзе типу Shahed та ракет. Ціллю атаки були енергетичні об'єкти в багатьох регіонах.

 




Схожі новини: