"Мав би померти": відомий український письменник отримав контузію на фронті

Переглядів: 163

1 травня 2024 17:25

Мав би померти: відомий український письменник отримав контузію на фронті фото

Станіслав Асєєв перебуває у шпиталі.

Відомий український письменник, громадський діяч Станіслав Асєєв отримав контузію на фронті. Зараз він перебуває у шпиталі, де проходить лікування.

Станіслав Асєєв став на захист країни з перших днів російського вторгнення в Україну. Він воює на Донецькому напрямку. На своїй сторінці у Twitter письменник повідомив, що ледь не попрощався з життям, бо позиції на передовій були втрачені. Воїн вказав, що під час бойових дій на фронті отримав контузію.

Зараз військовий перебуває у госпіталі, де відновлюється після травми. За словами Станіслава, всі закони фізики свідчили про те, що він мав би померти, однак йому вдалося вижити:

- Я живий, хоча за всіма законами фізики та ймовірності мав би померти. Позиції, на жаль, втрачені. Зараз я в лікарні зі струсом мозку. Незабаром я знову звернуся до вас за допомогою, оскільки в матеріальному плані наш підрозділ багато втратив.

Чим відомий Станіслав Асєєв

Станіслав Асєєв - письменник та член громадської організації "Український ПЕН", яка захищає права авторів та свободу слова. Декілька років Асєєв працював журналістом під псевдонімом "Станіслав Васін" в окупованому Донецьку.

У 2017 році письменник потрапив в полон до керівництва так званої "ДНР", де він пробув два роки. Після усіх кривавих подій, які Станіслав побачив на власні очі, він написав книгу "В ізоляції". У 2021 році отримав звання лауреата Шевченківської премії.

Письменник також є засновником "Justice Initianive Fund" - це проєкт, який займається пошуком російських воєнних злочинців. У 2022 році Асєєв представив переклад книги "Світлий шлях: історія одного концтабору" в Українському інституті Гарварду. Текст переклали вже 12 мовами.

Рік тому громадський діяч був нагороджений премією за мужність імені Діани Ортіс у США.

Джерело: УНІАН




Схожі новини: