На Запорізькому напрямку загинув відомий український журналіст

Переглядів: 212

28 квітня 2024 10:50

На Запорізькому напрямку загинув відомий український журналіст фото

27 квітня на Алеї Героїв Лісового кладовища Києва поховали відомого українського журналіста Андрія Топчія.

Журналіст, військовослужбовець ЗСУ, бойовий медик стрілецького батальйону Андрій Топчій загинув, захищаючи Україну від російських загарбників. Про це  повідомляють колеги з видання «ФАКТИ», у якому Андрій багато років працював журналістом.

 Захисник поліг смертю хоробрих 20 квітня під час виконання бойового завдання в Запорізькій області біля села Роботине. Андрію Топчію навіки 38 років.

Андрій Топчій долучився до Збройних сил  у 2014 році та під час АТО отримав звання сержанта. "З перервами на журналістику Андрій воював за Україну десять років. І загинув як воїн - на полі бою", - пишуть про нього колеги.

Андрій Топчій закінчив історичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка у 2007 році. У газеті ФАКТИ писав статті на історичну тематику та публікував інтерв’ю з науковцями. До цього також працював у виданні Телеграф.

"На війну за Україну Андрій пішов давно. Він вів її на інформаційному фронті ще тоді, коли мало хто готовий був відкрито говорити про те, що росія не вважає Україну незалежною державою. Андрій Топчій у газеті «ФАКТИ» публікував глибокі інтерв'ю з істориками, які попереджали про це. А кришталево чесний, із загостреним почуттям справедливості Андрій переживав як особисту трагедію всі політичні чвари, що роздирають Україну. І після вторгнення рф у країну в 2014 році пішов її захищати зі зброєю в руках",   - повідомляється у телеграм-каналі Національної спілки журналістів України.

Вічна пам’ять і шана Герою!

Підтримати маму Андрія можна переказом на її картку у «ПриватБанку»: 4731 2196 4862 4355.

 




Схожі новини: