Радник Байдена заявив, що США продовжать постачати Україні ракети ATACMS

Переглядів: 148

25 квітня 2024 10:44

Радник Байдена заявив, що США продовжать постачати Україні ракети ATACMS фото

Сполучені Штати Америки й надалі продовжать постачати Україні далекобійні ракети ATACMS. Про це на брифінгу повідомив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

"Як я вже сказав у вступному слові, ми вже відправили кілька, і тепер, коли у нас є додаткові повноваження і кошти, ми відправимо більше", – заявив він.

Салліван зазначив, що у лютому президент США Джо Байден наказав надати Україні "значну кількість" ракет ATACMS. Вони увійшли в пакет допомоги, який американський лідер схвалив 12 березня.

"Ці ракети вже прибули в Україну. Це сталося після того, як Росія використала проти України північнокорейські балістичні ракети, а також збільшила атаки на цивільну інфраструктуру", – сказав він.

Радник американського президента наголосив, що Україна зобов’язалася використовувати ATACMS лише всередині держави, а не для ударів по об'єктах на території Росії.

ATACMS – американські балістичні ракети наземного базування. Вони можуть нести як окремі боєголовки, так і касетні заряди. Запуск здійснюється з установок HIMARS чи високомобільних артилерійських ракетних систем. У жовтні 2023 року стало відомо, що Україна отримала від США найстарішу та базову версію ATACMS із касетною бойовою частиною, яка б'є максимум на 165 км. Інші модифікації з унітарною боєголовкою мають дальність до 300 км, а експериментальний варіант ракети PRISM – до 500 км.

Джерело: Ліга




Схожі новини: