Вночі Росія атакувала "шахедами" – Повітряні сили збили 15 з 16

Переглядів: 153

23 квітня 2024 10:00

Вночі Росія атакувала шахедами – Повітряні сили збили 15 з 16 фото

Відбивали удар зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України

У ніч проти 23 квітня сили протиповітряної оборони збили 15 із 16 "шахедів" у межах чотирьох областей, якими російська армія атакувала Україну. Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

"Цієї ночі захисниками неба збито 15 "шахедів" у Миколаївській, Одеській, Київській та Черкаській областях", — йдеться у повідомленні.

За даними Олещука, у ніч на 23 квітня російські окупанти атакували Україну двома балістичними ракетами "Іскандер-М" із Бєлгородської області та 16 ударними БпЛА типу "Shahed-131/136" із мису Чауда (Крим) і Курської області.

Відбивали удар зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України, залучались засоби радіоелектронної боротьби.

У ніч проти 23 квітня Росія вдарила "шахедами" по Одесі: внаслідок цього були пошкоджені будинки та сталася пожежа в житловому секторі. На місці було врятовано понад 30 людей, проте є і постраждалі, зокрема діти.

У Києві вночі силами та засобами протиповітряної оборони були знищені усі ворожі дрони-камікадзе, які війська РФ запустили для ударів по українській столиці.

Джерело: Ліга




Схожі новини: