Бажав допомогти товаришам – комуністам: охоронець благодійного фонду із Запоріжжя передавав росіянам інформацію про важливі об'єкти

Переглядів: 368

16 квітня 2024 18:00

Бажав допомогти товаришам – комуністам: охоронець благодійного фонду із Запоріжжя передавав росіянам  інформацію про важливі обєкти фото

Передача інформації про місця дислокації військових – це державна зрада

15 років позбавлення волі з конфіскацією усього, належному на праві власності майна – такий вирок отримав охоронець одного з благодійних фондів Запоріжжя, який збирав та передавав представнику РФ інформацію про місця розташування військових сил України, для подальшого вогневого ураження (ч. 2 ст. 111 КК України - державна зрада).

Корегувальник надавав інформацію про об’єкти: Дніпрогес, санаторій «Хортиця», алюмінієвий комбінат, комбінат «Зірка», військові частини № 3026 та № 3033 та інші.

Обвинувачений пояснив суду, що він як член комуністичної партії бажав допомогти товаришам – комуністам. Він проти війни, але вважає, що влада України не бажає перемир’я, а РФ швидко досягне успіху.

Судом не застосовано до обвинуваченого довічне позбавлення волі у зв’язку з визнанням провини та активним сприянням слідству в розкритті злочину.

З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 331/5829/23.

Джерело: пресслужба Жовтневого районного суду




Схожі новини: