У Запорізькій області дезертир-зрадник збирав дані про маршрути руху та кількість техніки й військових Сил оборони

Переглядів: 160

16 квітня 2024 13:22

У Запорізькій області дезертир-зрадник збирав дані про маршрути руху та кількість техніки й військових Сил оборони фото

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ завершили розслідування кримінального провадження щодо військовослужбовця однієї з військових частин у Запоріжжі, який самовільно залишив місце служби та подався шпигувати на користь російського агресора. Обвинувальний акт направлено до суду.

На початку 2023 року він був мобілізований до однієї з військових частин у Запоріжжі, але вже у серпні 2023 року самовільно залишив місце служби.

Уродженець окупованої на початку війни Кам’янки-Дніпровської, що на Запоріжжі, був прихильником «руського міра». Дезертир вирішив не повертатись на окуповану територію, а попрацювати на росіян у прифронтових територіях. Про це повідомляє Теруправління ДБР у Мелітополі.

Через зв’язки у захопленому рідному місті чоловік вийшов на представників російських спецслужб та отримав від них детальні інструкції та завдання щодо збору інформації про українських військових у Запорізькій області.

Спочатку він спостерігав за регіональним управлінням СБУ, фотографував його локації та співробітників. За це він отримував гроші на банківську картку.

Потім, за завданням російських спецслужб, фігурант придбав бездротові відеокамери з можливістю безперервної трансляції в Інтернет. Він мав їх встановити на трасах, якими рухається військова техніка, проте був затриманий СБУ у жовтні 2023 року.

Фігурант обвинувачується у дезертирстві та державній зраді (ч. 4 ст. 408, ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.




Схожі новини: