Не Запоріжжя і не Одеса. Де очікується російський наступ

Переглядів: 238

12 квітня 2024 14:00

Не Запоріжжя і не Одеса. Де очікується російський наступ фото

Росія може створити враження, що наступ іде по всьому фронту – просто посилюючи обстріли

Основні напрямки удару, на мою думку, будуть на сході і північному сході. Росія може створити враження, що наступ іде по всьому фронту – посилюючи обстріли. Насправді ж будуть пріоритетні напрямки. Схід залишається. І північ, Харківщина.

На південь – Миколаїв, Херсонщину, Запоріжжя не підуть. Як і на Одесу. Це виключно ІПСО, психологічний тиск. Не можуть вони в нинішньому становищі на це піти, навіть попри те, що у нас проблеми. Це масштабна операція, і я думаю, що в Росії не буде таких ресурсів. Щоб створити допоміжні напрямки – так. І для прориву лінії оборони. Це авіація в першу чергу. А щоб просуватися, ресурсів не вистачить.

Не думаю, що вони до червня мобілізують анонсовані триста тисяч осіб. Це буде від ста до ста пʼятдесяти тисяч. У планах справді триста тисяч. Але плани це плани, скільки разів російські плани зривалися. 

Найзапекліші бої будуть на північному сході. Далі для точних прогнозів потрібно бачити у травні чи червні концентрацію військ. Зʼявиться їх більше в Бєлгородській області – значить готують щось, зʼявляться всі на донецькому напрямку – значить справдився прогноз Буданова, що буде це основний удар.  

Поки ж з тих військ, які є в трьох областях на кордоні – Брянській, Курській і Бєлгородській – не можна сказати, що це велике угрупування військ, яке може досягати великих результатів. 

Олександр Мусієнко

керівник Центру військово-правових досліджень

Джерело: Ліга




Схожі новини: