33 слова, які асоціюються з містом: у Незламному хабі презентували книгу і мультфільм про Запоріжжя

Переглядів: 211

11 квітня 2024 22:00

33 слова, які асоціюються з містом: у Незламному хабі презентували книгу і мультфільм про Запоріжжя фото

Оновлені бібліотеки Запоріжжя отримають понад 20 примірників “Книга-Мандрівка. Запоріжжя”, презентація якої відбулася у Незламному хабі Орбіта.

Про це повідомляє департамент культури і туризму Запорізької міської ради.

У хабі презентували також мультфільм про Запоріжжя. Зустріч відбулася в рамках реалізації патріотичного проєкту «Книга-мандрівка. Міста» від «Книга-мандрівка. Україна». Модератором події був Михайло Мордовськой - історик і керівник мережі крафтових музеїв Запоріжжя - Музею Архітектури Запоріжжя та Музею Феноменальної Сили.

«Гості погортали примірники та подивилися мультиплікаційний проєкт про Запоріжжя. Співавторка книги Ірина Тараненко зазначила, що на зустрічі була найбільша кількість дітей серед інших міст України.

Дякуємо за популяризацію нашого міста! Раді бути майданчиком для презентації продуктів, які говорять про Запоріжжя», - зазначається на фейсбук-сторінці хабу.

Запоріжжя, як повідомляє Локатор-медіа,  стало четвертим містом в турі. «Книга-мандрівка. Україна» — це книги та мультсеріал про культуру, історію і надзвичайних українців. Уся серія - це 6 книг та 6 мультфільмів про Харків, Чернігів, Суми, Миколаїв, Запоріжжя та Київ.

Авторами четвертої книги патріотичного проєкту «Книга-мандрівка. Міста» є Ірина Тараненко, Марта Лешак, Марія Воробйова та Вадим Єрченко. Книга у форматі абетки розповідає про історію міста, його видатну історію та архітектурну спадщину.

Головне завдання проєкту — привернути увагу дітей та батьків до унікальності їхніх рідних незламних міст, що нині набуває нового особливого значення.

«Книга-мандрівка. Запоріжжя» складається з 33 слів, які міцно асоціюються з містом. Команда проєкту намагалась використовувати як відомі широкому загалу слова, такі як Дніпрогес, так і менш відомі, як, наприклад житловий масив «Бомбей».

Ці книги не лише розважають та навчають, але й дарують можливість дізнатися справжню історію та зайвий раз пригадати ті її факти, які могли стертися з пам’яті. Сьогодні, коли Запоріжжя майже щодня опиняється під обстрілами, ми дійсно потребуємо більше україномовного та україноцентричного контенту.

Мультфільми у проєкті «Книга-мандрівка. Міста» виходять на YouTube. Серія про Запоріжжя доповнює книгу та за чотири хвилини розповідає про історію міста від княжої та козацької доби до сьогодення. Озвучив серію журналіст Макс Щербина – виходець з Запоріжжя.

«Запоріжжя, ми відчули твій козацький дух! Це було чудово.  Вчора ми провели презентацію «Книги-мандрівки. Запоріжжя» у рамках нашого великого Всеукраїнського туру! Діти, дорослі, освітяни — зібрали усіх і зарядилися вашою енергією.

Місцем зустрічі став Незламний Хаб, який прийняв нас з особливим теплом! Дякуємо й Михайлу Мордовському за чудову та професійну модерацію. Радіємо, що змогли розповісти більше історію створення нашої книжечки та представити запоріжцям», - зазначають організатори проєкту.

***

Проєкт «Книга-мандрівка. Міста» створено за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI). Партнери проєкту — Укрзалізниця, 1+1 media, Київстар ТБ, ТМ Моршинська, журнал VIVA та відомі українці, які підтримують свої рідні міста.




Схожі новини: