Пікапи, безпілотники, FPV-дрони і антени: Запорізька ОДА оголосить чергові тендери на закупівлю техніки для військових

Переглядів: 175

28 березня 2024 23:15

Пікапи, безпілотники, FPV-дрони і антени: Запорізька ОДА оголосить чергові тендери на закупівлю техніки для військових фото

Чергові 150 мільйонів гривень Запорізька ОДА направляє на підтримку оборонців країни на Запорізькому напрямку. Цього тижня буде оголошена друга партія тендерів - на закупівлю пікапів, безпілотників, FPV-дронів і антен.

Попередньо обласна військова адміністрація зібрала заявки з усіх військових частин, з якими на постійному зв’язку. Влада намагається дуже оперативно задовольняти їх потреби.

«Майже місяць тому розповів про плани залучити перший Запорізький мільярд на потреби наших Сил оборони у поточному році. Станом на сьогодні у Фонд оборони Запорізької області закумульовано вже 1,5 млрд грн, - повідомив на своїй фейсбук-сторінці голова ЗОДА Іван Федоров. - Видатки з обласного бюджету та бюджетів громад Запорізької області спрямовані на підсилення нашого війська, на підтримку нашої армії.

Допомагаємо нашим військовим, адже саме вони можуть знищити ворога та помститись за кожну сльозу наших дітей. Боронимо своє!

Маємо амбітні плани - наповнити Фонд оборони Запорізької області на суму до 2 млрд. грн. Ще більше сучасного та надважливого озброєння для підсилення наших захисників!

Дякую всім громадам, які долучаються до допомоги. Допомагаємо разом - наближаємо перемогу!

По суті

  • Відповіддю Запорізька міської ради на терористичний ракетний обстріл міста 22 березня стали рішення позачергової сесії про допомогу постраждалим та виділення коштів нв оборону.  Область додатково оримає 150 мільйонів на фортифікацію, а після закупівельних процедур для військових частин згідно їхніх заявок буде розподілена перша 1000 fpv-дронів в рамках програми "Повітряна армія Запоріжжя".
  • І на сесії Запорізької районної ради депутати одноголосно підтримали зміни до бюджету в частині виділення коштів на допомогу Силам оборони. Перерерозподіл коштів дозволив Запорізькому району зробити свій внесок в оборону області — 500 000 гривень будуть спрямовані на підтримку ЗСУ. Попередньо - кошти направлять на закриття запитів військових по дронам.



Схожі новини: