Тепло і невеличкі дощі: на Запоріжжі переважатиме хмарна погода

Переглядів: 224

17 березня 2024 12:00

Тепло і невеличкі дощі: на Запоріжжі  переважатиме хмарна погода фото

Нарешті на зміну сухому бездощовому періоду, який тривав з 19 лютого і формувався під впливом східного антициклону, відбулась активізація циклонічної діяльності над всією територією України.

Про це повідомляє заступниця начапльника Запорізького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Сорокіна.

«Протягом вихідних та наступного тижня на території нашої області та Запоріжжя буде переважати хмарна погода, майже з щоденними невеликими опадами у вигляді дощу. Температура протягом доби буде позитивною: вночі 1-6 тепла, вдень 8-13 градусів тепла.

Нагадую, що погода у березні дуже мінлива. Весна на території області наступає рано і швидко. Але часто буває так, що тепла погода весною затримується поверненням холодів не тільки у березні, але й у квітні і навіть у травні.

У березні буває ще й так!  У Запоріжжі вночі 19 березня 2018 року були зафіксовані сильні опади у вигляді снігу та льодяної крупи. Вітер посилювався до 15-20 м/с, відмічалась ожеледь діаметром 1-7мм. За добу 18-19 березня відбулось зниження максимальної температури на 10-19о .

А 23-24 березня того ж року на території області відмічались кольорові опади у вигляді снігу та дощу. Забарвлення опадів дрібними домішками піску та ґрунту відбувалось при південно-західному переміщенні повітряних мас, яке відмічалось в цей період.

Хмари, сформовані над північчю Африки, разом з великою кількістю частинок піску і дрібного пилу, досить швидко досягли південних областей України. Увесь піднятий пісок, пил і частинки ґрунту випадали в південних областях України разом з опадами, фарбуючи при цьому їх в яскраві кольори», - розповіла Тетяна Сорокіна.

 

Прогноз погоди на найближчі дні по Запорізькій області

17 березня

Хмарно з проясненнями. Без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-західний 3-8 м/с. Температура повітря вночі 3-8° тепла, вдень 8-13° тепла.

18 березня

Хмарно з проясненнями. Вночі без опадів. Вдень невеликі дощі. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 3-8° тепла, вдень 8-13°тепла.

19 березня

Хмарно з проясненнями. Вночі невеликі дощі. Вдень без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер північно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 1-6° тепла, вдень 10-15° тепла.

20 березня

Хмарно з проясненнями. Невеликі дощі. Вітер східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 1-6° тепла, вдень 8-13° тепла.

21-25 березня

Часом невеликі та помірні дощі. Температура повітря 1-6° тепла, вдень 3-10° тепла.

Фото Валерія Кємєнова




Схожі новини: