Стали янголами: у селищі Запорізького району відкрили Алею Пам’яті - відео

Переглядів: 514

29 вересня 2023 09:00

Стали янголами: у селищі Запорізького району відкрили Алею Пам’яті - відео фото

До Дня захисників і захисниць Україні на знак вічної шани та поваги до героїв, які поклали свої життя за свободу, незалежність та світле майбутнє держави у селищі Балабине Запорізького району відкрили Алею Пам’яті.

На заході були присутні начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко, голова Кушугумської громади Володимир Сосуновський, староста смт Балабине Олександр Єресько, староста смт Малокатеринівка Людмила Волик, керівники, директори закладів та установ, начальники відділів, рідні та близькі наших загиблих героїв, мешканці та гості Кушугумської громади.

На центральній площі селища, як повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація,  встановлено 17 фото земляків, які загинули, захищаючи рідну країну від російських окупантів. З нагоди відкриття відбувся невеличкий мітинг.

З болем і глибокою скорботою балабинці згадують  всіх героїв поіменно: Олег Стасюк, Михайло Гончаренко, Сергій Тітов, Віталій Бохов, Артем Комягін, Гліб Рябушин, Павло Гришко, Сергій  Лукянов, Анатолій Харлан, Сергій Шатов, Сергій Бедрик, В’ячеслав Тягнирядно, Гарут Фарахян, Павло Нечибой, Сергій Бобрицький, Богдан Залавський, Альберт Абрамов.

"Кожного дня згадуємо наших побратимів, які загинули за волю, честь та свободу. Хтось на полі бою, а хтось тут, в тилу, робить все, аби наша Перемога прийшла якнайшвидше. Пам’ять про наших бійців та їхній подвиг дає надію на те, що наші діти житимуть в мирній країні. Слава Героям!"- зазначив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Рідні, близькі та друзі полеглих, а також всі місцеві вшанували хвилиною мовчання своїх односельців.

"Щонайменше, що ми можемо зробити - пам’ятати героїв, адже лише так їхні імена будуть жити. Хочу, щоб всі прийдешні покоління з гордістю розповідало про захисників. Наше майбуття неодмінно щасливе та вільне! Слава Україні!" - зазначив  голова Кушугумської громади Володимир Сосуновський.

 Як зазначається на фейсбук-сторінці Кушугумської громади, вони стали ангелами.

"Нехай їхнє життя на небесах буде легким, а їхні рідні та друзі знайдуть сили пережити страшну втрату.

Наші герої з меморіалу Пам’яті щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом рідних, друзів, знайомих, односельчан і нагадуватимуть кожному з нас, що вони поклали життя, аби ми жили в мирній Україні. Пам’ять про них вічно житиме у наших серцях!", - говориться у повідомленні.

Нагадаємо: День захисників і захисниць України, починаючи з цього року, відзначатиметься не 14 жовтня, а 1 жовтня, як і  День Покрови Пресвятої Богородиці.

Фото і відео: Запорізька ОВА

 




Схожі новини: