У Запоріжжі пролунали кілька гучних вибухів: мінімум одна людина постраждала

Переглядів: 364

8 вересня 2023 08:09

У Запоріжжі пролунали кілька гучних вибухів: мінімум одна людина постраждала фото

Ворог черговий раз обстріляв Запоріжжя

8 вересня 2023 запоріжці прокинулися від гучних вибухів.  Після перших в місті  оголосили повітряну тривогу.

"Зранку ворог поцілив кількома ракетами (попередньо - балістичними) у об‘єкти цивільної інфраструктури обласного центру. На місці працюють всі відповідні служби. Є інформація про мінімум одну постраждалу людину", - повідомив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Ніч і ранок у Запоріжжі були дуже неспокійними.  Вибухи пролунали під час вже четвертої (!) з початку доби повітряної тривоги.

Першу оголосили в 00:20, через 13 хвилин після відбою попередьої.  Вона тривала до  00:44.  Наступний раз сирени в Запоріжжі включили о 01:44. Спостерігалася активність ворожої тактичної авіації на східному напрямку і існувала загроза застосування авіаційного озброєння для прифронтових районів. Вона у нас останні місяці постійно існує - ворог цинічно знищує міста і села на лінії фронту і біля неї. Відбій дали в 02:15.

Наступна повітряна тривога тривала з 04:31 до 05:05.

Четвертий раз сирени включили  о 06:22, вже після перших вибухів, які пролунали з різницею в кілька секунд. Запоріжці нарахували щонайменше 5. Після перших, за повідомленням місцевих пабліків, у деяких будинках зникло світло. Також в одному з районів обласного центру виникли проблеми з водою: у  частини запоріжців вона зникла повністю, у уогось у кранах зменшився напор води. ВІдбій тривоги оголосили о 7:19.

"Зафіксовано, що внаслідок дії вибухової хвилі у багатоповерхових будинках та закладах освіти пошкоджено вікна. Підрахунок пошкоджень триває.  Наразі відомо про одну постраждалу людину. Міські служби вже виїхали на місця", - повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Якщо ваша оселя теж зазнала ушкоджень, повідомляйте про це на 15-80 (зі стаціонарних) або з мобільних (061) 787 15 80; (050) 414 15 80; (067) 656 15 80.

Чергову повітряну тривогу у Запоріжжі та області оголосили о 7 год. 54 хв.  І день, судячи з ранку, обіцяє бути неспокійним.




Схожі новини: