Кожен удар по росії знижує ефективність москви вести війну — NYT

Переглядів: 668

1 серпня 2023 17:30

Кожен удар по росії знижує ефективність москви вести війну — NYT фото

Влучання беспілотників у центр москви дуже непокоять росіян. Вони почали боятися, що наступний приліт буде саме по їх домівках.

Атаки БПЛА на москву та інші регііони росії лякають росіян, кремлю стає важче вести наступальні дії.

Про це пише видання The New York Times.

Видання процитувало президента України Володимира Зеленського, який напередодні заявив, що "поступово війна повертається на територію Росії - до її символічних центрів і військових баз, і це неминучий, природний і абсолютно справедливий процес".

Його публічне визнання ударів України по Росії ознаменувало зміни після кількох місяців, протягом яких Київ зберігав публічну позицію мовчання або двозначності щодо таких атак.

Джерело пише, що цілями атак на території Росії є лише військові об'єкти, які допомагають вести війну проти України. На думку аналітиків, такі удари, зокрема по Москві, несуть не тільки символічне, але й стратегічне значення.

"Атаки України на Росію - це більше, ніж просто символічна відплата... і можуть мати вирішальне значення для більш широких зусиль Києва, спрямованих на послаблення здатності Кремля вести війну. Вони можуть змусити російських воєнних стратегів приймати складні рішення про те, як розгортати ресурси, і поглибити і без того глибокі розбіжності в російському командуванні", - йдеться у матеріалі.

Колишній головнокомандувач армії США в Європі Бен Годжес вважає, що удари по Росії слід розглядати в контексті контрнаступу України з повернення окупованих земель на півдні та сході країни.

"Єдина перевага росіян - це маса. Масована піхота й артилерія", - сказав він.

Саме тому найкращий спосіб нейтралізувати цю перевагу - знищити, погіршити або порушити роботу штаб-квартири та логістики, сказав Годжес. Удари в Росії, зокрема, "створюють проблеми визначення пріоритетів для російського вищого командування".

За його словами, кожного разу, коли безпілотник вибухає в центрі Москви, у Кремлі зростає невизначеність і страх щодо того, куди Україна вдарить наступного разу.




Схожі новини: