Єва ЕРНСТ-ДЗІДЖИЧ, австрійська депутатка: «Путінська росія має ознаки фашистської держави»

Переглядів: 559

17 липня 2023 14:35

Єва ЕРНСТ-ДЗІДЖИЧ, австрійська депутатка: «Путінська росія має ознаки фашистської держави» фото

Речниця австрійської партії "Зелені", що входить до урядової коаліції з питань зовнішньої політики, міграції та прав людини, заявила, що путін відмовляє українцям у праві на існування і просто хоче їх вбити.

Якщо ми уважно прислухаємося до того, що говорить путін, то він каже, що Україна не має права на існування. Що України не існує. Що ми зараз асимілюємо всіх українців і перетворимо їх на росіян. Що ми нападаємо на суверенну, незалежну державу, не дотримуємося жодних законів і просто робимо з країною те, що хочемо, тому що ми вважаємо, що вони не мають права жити незалежно. Що це, як не фашизм?

путін відмовляє українцям у праві на існування і просто хоче їх вбити. І в цій ситуації з дітьми знову ж таки є схожість. Я знаю з Польщі, з розповідей моєї бабусі, яка розказувала, що в селі забирали дітей зі світлим волоссям і блакитними очима, немовлят і відправляли їх до Німеччини, роблячи з них німців. Нацистський режим робив те саме... Ми маємо це визнати, що уся ця сфокусована на знищенні маячня путіна є подібною до безумств Гітлера свого часу.

Австрія, передусім консервативні та праві партії, натомість розстелили перед путіним червону доріжку і вели з ним бізнес.

OMV, Raiffeisen, якщо назвати лише два приклади, добре заробляли, інвестували та говорили: окей, але ж з Кримом, там, напевно, є якісь історичні причини. Ще тоді вони не зрозуміли, що таке путін. І сьогодні ми бачимо наслідки цього.

В Австрії все ще є люди, які кажуть, що все знову заспокоїться, але це – велика помилка.

Можливо, Австрія і нейтральна у військовому плані, але ми не є нейтральними з моральної точки зору. Ми не можемо бути нейтральними стосовно воєнного злочинця. На цьому нейтралітет закінчується.

 




Схожі новини: