Люк ГАРДІНГ, британський письменник та журналіст: «Війна в Україні - історія про те, як світ змінився назавжди»

Переглядів: 551

10 липня 2023 12:00

Люк ГАРДІНГ, британський письменник та журналіст: «Війна в Україні - історія про те, як світ змінився назавжди» фото

Журналіст британського видання The Guardian вважає, що світові важливо знати, що відбувається під час повномасштабного вторгнення РФ до України.

Таку думку журналіст висловив на прес-конференції з нагоди виходу його книги «Вторгнення. Кривава війна Росії та боротьба України за виживання».

«Якщо взяти два останні роки, у світі сталися неймовірні речі: Німеччина відмовилася від політики пацифізму, Швеція ось-ось вступить до НАТО. Велика Британія, яка після Брекзиту не хотіла розмовляти зі своїми європейськими сусідами, знову заговорила з Євросоюзом. Польща, яка традиційно не любила біженців, прийняла мільйони українців. Відбулося певне омолодження Заходу, розуміння того, що боротьба України - це і їхня боротьба», - заявив Люк Гардінг.

На його думку, Президент України Володимир Зеленський є, «мабуть, найвидатнішим лідером у західному світі з часів Другої світової війни».

Гардінг назвав Зеленського «Вінстоном Черчиллем з айфоном», бо Президент з його командою змогли донести до всього світу, що війна в Україні – «це не просто конфлікт двох невдоволених сусідів, великої Росії та маленької України. Це насправді конфлікт усіх нас, наша боротьба, наша історія, те, що відбувається тут, визначає те, яким буде міжнародний устрій».

Журналіст The Guardian додав, що одна з головних цілей його нової книги - донести до іноземних читачів, що те, що сталося в Україні, могло трапитися з ними, їхніми синами, сестрами, доньками.

«Україна - не якась далека країна, що колись була частиною Радянського Союзу, а сучасна, процвітаюча, крута європейська країна, з яскравим, європейським майбутнім попереду. І якби росія припинила війну в Україні, то Україна могла б стати суперуспішною за п'ять секунд. А поки що ми маємо зупинити росію», - резюмував Гардінг.




Схожі новини: