Пані Президент в Ізраїлі та Селфі с Залужним

Переглядів: 377

21 червня 2023 08:16

Пані Президент в Ізраїлі та Селфі с Залужним фото

Про війну, про Каховську ГЕС, про міжнародні відносини, про світ та про Мелітопольщину. Головні новини доби 20 червня.

Війна ерефії проти України

Генштаб: РФ наступає біля Бахмута, Кремінної, Мар'їнки. Оборона на півдні, 72 авіаудари. ЗСУ рухаються за флангами під Бахмутом, збивають БПЛА і відбивають атаки рф під Лиманом і Куп'янськом. Данiлов: ЗСУ не ведуть наступ м'ясними штурмами, це прерогатива Пригожина та Герасимова.

Управління Верховного комісара ООН з прав людини підрахувало: з початку повномасштабного вторгнення загинули 9083 мирні жителі країни, ще 15779 цивільних осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Фахівець відділу комунікацій Укроборонпрому Сад опублікувала фотографію з головкомом Залужним та гендиректором концерну Гусєвим з поясненням: знімок зроблено після успішного застосування наддальнього дрону української розробки.

Буданов назвав "цілком реальним" конфлікт між власником терористичної організації «Вагнер» Пригожиним і військовим керівництвом РФ: Пригожин про війну каже "більшою мірою правду", а Міноборони рф бреше. 

Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив зам командира  підрозділу батальйону "Айдар" Дениса Муригу до 16 років колонії «за участь в діяльності незаконного озброєного формування і навчання терористичної діяльності».

Унаслідок вибуху в росії горіла будівля Тамбовського порохового заводу. Чотири людини загинули. «СВО іде за планом».

Екологічна катастрофа на Херсонщині, яку вчинили рашисти

Через  руйнування Каховської ГЕС загинуло 59 осіб. Українська сторона повідомляє про 21 загиблого, російська - про 38.
Каховське водосховище фактично перестало існувати після підриву Каховської гідроелектростанції росіянами та сходу води. Відповідні фотографії зробив супутник серії Sentinel Copernicus від програми ESA.

Буданов: за півгодини до вибуху на Каховській ГЕС рашисти встановили зв’язок з підрозділом окупантів, який був там, і одночасно туди прибули іхні спецпризначенці. Але інші підрозділи, що були поряд з ГЕС, не знали, що буде вибух, це застало їх зненацька.

Російська армія обстріляла рятувальників у Херсоні, є загиблий та кілька поранених.

Міжнародні відносини

Посольству України в Будапешті вдалося вивезти із Угорщини трьох з 11 українських військовополонених. 

Прем'єр Чехії Фіала не вірить у швидке закінчення російсько-української війни й заявив про загрозу замороженого конфлікту. Закликав союзників не допустити такого.

Перша леді України продовжує візит до Ізраіля. Єрмак: Україна все ще сподівається отримати військову допомогу від Ізраїлю - зокрема, тільки ця країна має засоби для ефективної боротьби з іранськими дронами.

Світ

Президент Литви: «Ми на прицілі у росії, тут немає ілюзій. Насторожує Китай та Білорусь».

Парламент Естонії ухвалив закон про легалізацію одностатевих шлюбів.

Мелітопольщина

Міноборони: Наступ ЗСУ у Запорізькій області йде за планом. Головний удар ще попереду.

Данiлов: Пріоритет – вибити артилерію росіян для проведення операцій.

Буданов: Охолоджувач Запорізької АЕС заміновано рф. Якщо підірвуть, можуть бути значні проблеми.

 

 

 




Схожі новини: