Покупка саджанців в інтернеті: на що звернути увагу

Переглядів: 913

29 жовтня 2020 09:04

 Покупка саджанців в інтернеті: на що звернути увагу  фото

Інтернет магазин саджанців є прекрасним способом отримати саму ту рослину, яку ви хотіли б мати, не витрачаючи величезну кількість часу на пошуки. Але хотілося б, щоб отриманий результат задовольнив по всім параметрам. Нажаль, якщо не знаєте, як отримати правильну посилку, потрібно орієнтуватись на перевірений магазин, який має хорошу репутацію. Тоді точно можна буде уникнути ситуації, коли вам відправлять посадковий матеріал, який неможливо буде висадити в землю, оскільки він уже є непридатним до життя. Звісно, це не причина відмовлятись від інтернет-магазинів зовсім, оскільки тут можна знайти дійсно унікальні пропозиції. Хоча купувати саджанці бажано з розумним підходом і тільки на перевірених платформах.

Як уникнути неприємних ситуацій під час покупки саджанців в інтернеті

Є кілька універсальних правил, яких слід притримуватись, якщо замовляєте рослини у незнайомому інтернет-магазині. Це дозволить уникнути неприємних ситуацій:

  • Замовляйте лише саджанці, що знаходяться в тарі. Можна щоб рослина відправлялась у горщику, склянці чи навіть у пакеті. Головне, щоб коренева система була прикрита землею, а землі було досить багато. Такий саджанець буде простіше зафіксувати при транспортуванні, він гарно наростить коріння, після того як опиниться у відкритому ґрунті. Рослина має значно менше шансів постраждати під час пересадки. Звісно, якщо не обтрушувати привезену землю, а посадити саме так, як воно є. Також, бажано щоб у тарі були зроблені отвори для фільтрації повітря.
  • Враховуйте, на якій стадії вегетаційного періоду на даний момент знаходяться рослини. Бажано довіряти тільки тим інтернет-магазинам, які пересилають рослини у стані спокою. Звісно, рослину можна отримати на будь-якому етапі її розвитку, але вона проживеться тільки тоді, коли не росте і не цвіте. Точніше, на це набагато більше шансів. Наприклад, бажано замовляти саджанці восени. Так вони за зиму наберуть сил, і весною покажуть буйний цвіт.
  • Орієнтуйтесь на магазини, де саджанці заготовляють прямо перед відправкою. Рослина, навіть якщо вона знаходиться у контейнері, не відчуває себе так добре, як могла б у відкритому ґрунті, де їй вистачає води та поживних речовин. А враховуючи час на доставку, рослина може це більше постраждати тільки тому, що занадто довго знаходилась у неприємній ситуації. Коли посилка нарешті до вас прибуде, шанси на успішну вегетацію в подальшому, стануть набагато меншими.
  • Не потрібно зайвий раз економити на доставці. Чим швидше рослина буде доставлена, тим краще. Якісно рослина буде розвиватися тільки якщо буде доставлена як можна швидше. Тому обираючи службу доставки, орієнтуйтесь не тільки на ціну послуги, але і швидкість. Також потрібно забрати рослину одразу як вона прибуде в пункт призначення.

Потрібно розуміти, що служба доставки може пошкодити саджанець в дорозі. Така ситуація практично ніяк не залежить від магазину, але повинна бути передбачена замовником. Якщо не хочете вирішувати ще й цю проблему, потрібно звертатись за допомогою не тільки до перевіреного інтернет-магазину, але і служби доставки. Хоча інтернет магазин може запропонувати декілька варіантів перевізників з якими він співпрацює. Чим цих варіантів більше, тим краще, оскільки ви можете обрати той спосіб, який підходить саме вам.

Якщо не бажаєте бути обманутим, потрібно орієнтуватись на інтернет-магазині, які мають хорошу репутацію. Також дуже важливий вибір саджанців, що зобов’язаний задовольняти покупців. Особливо, якщо шукаєте щось дійсно незвичне. Дуже важливий спосіб зберігання саджанців. Вони повинні приїхати життєздатними. Якщо ж сталася якась помилка, працівники повинні забезпечити повернення грошей, або обмін. Головне, щоб обидві сторони залишились задоволеними.

*




Схожі новини: