Бекешкіна: І знов маніпуляція – то від нерозуміння чи свідомо?

Переглядів: 1134

10 січня 2019 15:50

Бекешкіна: І знов маніпуляція – то від нерозуміння чи свідомо? фото
І знов маніпуляція! І знов питання: то від нерозуміння чи свідомо?

В щойно розміщеній в УП статті Тетяни Ніколаєнко "Спокуса Зеленським: нерви політиків і ігри з Коломойським" авторка пише: "А за останніми прогнозами "Демініціатив", Зеленський гідно виграє у Порошенка: 22% проти 17%. Та навіть може виграти у Юлії Тимошенко в другому турі з мінімальним рахунком 21-20%. Хоча перевага менша за величину похибки".

Звичайно, "спокушена" авторка має право писати все, що завгодно, але не має права вдаватися до маніпуляцій, посилаючись на "Демократичні ініціативи".

Ми ніде і ніколи не давали прогнозів щодо результатів другого туру.

Дані опитування – це не прогноз, особливо зважаючи, що у будь-яких парах визначилися 40%, ще 30% відповідають, що у цьому разі не підуть на вибори. А такого явно не буде, і визначатимуться вони з тим, хто "менше зло".

Автор мав, звісно, повне право наводити наші дані щодо другого туру і навіть давати свій прогноз, але не подавати свій прогноз як прогноз "Демократичних ініціатив".

Чи це просто помилка, зумовлена нерозумінням відмінності між даними опитувань і прогнозом, чи це свідома маніпуляція – побачимо.

Зрештою, йдеться лише про те, щоб прибрати з тексту посилання на прогноз "Демократичних ініціатив".

Источник: uainfo.org


Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: