Лікування катаракти в Україні

Переглядів: 6139

4 грудня 2018 09:29

Лікування катаракти в Україні фото

КАТАРАКТА - помутніння кришталика ока (прозорої лінзи всередині ока). Захворювання призводить до погіршення зору. Супроводжується втратою чіткості, розмитістю контурів предметів. Зображення може двоїтися. Люди, які мають катаракту, бачать навколишні предмети як через запітніле скло.

Найчастіше катаракта розвивається повільно і не дуже погіршує зір на ранній стадії. Але з часом катаракта може привести до значної або повної втрати зору.

При початковій катаракті допомагають більш яскраве освітлення або сильні окуляри. Але якщо порушення зору заважає вашої звичайної діяльності, можливо, буде потрібна операція з видалення катаракти. На щастя, сучасна операція з видалення катаракти - безпечна і ефективна процедура, яка може виконуватися в амбулаторних умовах. Майже половина населення земної кулі старше 40 років страждає від цієї недуги.

Мільйонам людей щорічно проводять операцію з видалення катаракти та вони знову радіють фарбам навколишнього світу.

Симптоми катаракти

Димчасте, розмите або тьмяне зображення

Погіршення зору в нічний час

Видимі "ореоли" навколо джерел світла

Необхідність часто міняти окуляри через зміни зору

Вицвітання або пожовтіння квітів

Двоїння

Якщо катаракта знаходиться на периферії кришталика, то спочатку не відбувається значущих змін в зорі. Чим ближче до центру кришталика знаходиться помутніння, то більша погіршення зору.

Коли звернутися до лікаря

Якщо ви відчули погіршення зору, двоїння або розмитість, зверніться до офтальмолога.
Ніякі краплі не допомагають позбутися від катаракти. Єдиний спосіб лікування катаракти - це операція.
причини катарактиПричиною виникнення катаракти може бути травма, порушення харчування тканин ока, пов'язане з віком, променева дія, діабет, деякі захворювання очей (наприклад, глаукома) або спадкові особливості організму, обмінні порушення.

Вікова катаракта зустрічається найчастіше. В результаті старіння організму збільшується щільність кришталика і він мутніє. Така катаракта може виникнути вже у віці 45-50 років.

Вроджена катаракта розвивається в дитячому віці і пов'язана зі спадковою патологією (25-33%) або патологією кришталика, що виникла при внутрішньоутробному розвитку ембріона.

Травматична катаракта може виникнути в будь-якому віці. Сильний удар, поріз, прокол, термічний або хімічний опік можуть привести до помутніння кришталика.

Діабетична катаракта виникає як ускладнення цукрового діабету. Вона характеризується швидким розвитком помутніння в кришталиках обох очей.

Фактори, які підвищують ризик розвитку катаракти:

Похилий вікдіабет

Надмірне вживання алкоголю

Надмірне перебування на сонці

Вплив іонізуючого випромінювання

Наявність катаракти у членів сім'їожиріння

Попередні травми очей або запалення

Попередня хірургії ока

Тривале застосування кортикостероїдів

куріннядіагностика катаракти

В медичному центрі «Oculus» проводиться комплексне обстеження на високоточному діагностичному обладнанні.

Проводяться рефрактометрия і кератометрії, визначається гострота зору, внутрішньоочний тиск, проводиться ультразвукове дослідження, досліджується поле зору.

При необхідності проводиться підрахунок ендотеліальних клітин. За результатами обстеження проводиться розрахунок оптичної сили штучного кришталика.

Всі дослідження - оперативні і абсолютно безболісні.

Єдиним ефективним методом лікування катаракти ока є операція. Ніякими краплями або іншими лікарськими засобами неможливо позбутися катаракти.

Коли робити операцію з приводу катаракти

Більшість офтальмологів пропонують проводити хірургічне лікування катаракти тоді, коли вона починає негативно впливати на якість Вашого життя, заважає працювати і виконувати щоденні дії, такі як читання, перегляд телевізора, роботу на комп'ютері або водіння автомобіля.

Сучасні методики хірургії катаракти з допомогою лазера або ультразвуку дозволяють оперувати катаракту на ранніх стадіях, не чекаючи її дозрівання. При відстроченні операції необхідно частіше відвідувати офтальмолога, перевіряти зір, внутрішньоочний тиск і стан кришталика, інакше це може привести до серйозних ускладнень.

Як проходить операція з видалення катаракти

Хірургія катаракти включає видалення мутного кришталика і заміну його на прозорий штучний кришталик. Штучний кришталик називається інтраокулярної лінзою, він позиціонується в тому ж місці, що і ваш природний кришталик і стає невід'ємною частиною вашого очі.

У рідкісних випадках через наявність інших очних і загальних захворювань імплантація штучного кришталика неможлива. У таких ситуаціях, після видалення катаракти, зір може бути скориговано за допомогою окулярів або контактних лінз.

Хірургія катаракти може проводитися на амбулаторній основі, яка означає, що ви не повинні залишатися в стаціонарі після операції.

Бажаємо якнайшвидшого одужання і прекрасного зору на довгі роки!

*




Схожі новини: