Найпопулярніші смартфони 3 кварталу 2018 року: версія аналітиків Canaly

Переглядів: 1152

14 листопада 2018 16:28

Найпопулярніші смартфони 3 кварталу 2018 року: версія аналітиків Canaly фото
Аналітики із завидною регулярністю беруться за аналіз ринку смартфонів і підрахунок кількості телефоні, які вдалося продати тому чи іншому виробникові. На цей раз авторитетна аналітична компанія Canalys опублікувала звіт за підсумками третього кварталу 2018 року, в якому визначила кращих з кращих. Зокрема були складені рейтинги найпопулярніших смартфонів по регіонах і цінових сегментах, а також збудований табель рангів кращих в загальносвітовому масштабі.

Дивно, але в 2018 році знову повторюється ситуація, яку ми бачили в минулі роки. Лідерами стали пристрої, що панували умами споживачів і раніше. З однією поправкою – моделі 2017 року. Попереду з продажу опинилася продукти від Apple: iPhone 8, iPhone X і iPhone 8 Plus. Ця трійця опинилася найбажанішими продуктами за 9 місяців 2018 року. А цілком перша двадцятка виглядає так:

iPhone 8
iPhone X
iPhone 8 Plus
Samsung Galaxy Note 9
Vivo Y71
Samsung Galaxy J6 (2018)
Oppo A5
Samsung galaxy J2 Prime
Xiaomi Redmi 5A
iPhone XS Max
Samsung Galaxy S9
Oppo A35
iPhone 7
Samsung Galaxy J2 Pro
iPhone 6
Oppo R15
Xiaomi Redmi 6A
Xiaomi Redmi Note 5
Vivo Y81
Vivo X21

Всього в топ-20 увійшли продукти тільки 5 компаній: Apple, Samsung, Oppo, Vivo і Xiaomi. Як не дивно, але в глобальному рейтингу немає жодної моделі Huawei і це за умови, що компанія стала другою в світі за підсумками продажів в 3 кварталі нинішнього року.

Якщо говорити в розрізі локальних ринків, то в Китаї (PRC) лідером став Oppo A5, а домінують в топ-10 продукти Oppo і Vivo. Два місця зуміли відвоювати Xiaomi Redmi 6A і iPhone XS Max. В цілому на азіатському континенті (APAC) лідером зумів стати бюджетний Xiaomi Redmi 5A, а найбільш популярні смартфони брендів Samsung і Xiaomi. Користувачі Східної Європи (CE & E) виявляють найбільшу прихильність Samsung Galaxy J3 (2017), а серед компаній – Xiaomi, Samsung і Huawei. Споживачі в Західній Європі (WE) віддають перевагу моделям Samsung і Apple. І тільки Huawei P20 Lite вдалося втрутитися в розподіл місць серед найбільш популярних. Передбачувано в Північній Америці (NA) панують продукти Apple і Samsung. Найбільшу симпатію до моделей південнокорейського гіганта виявляють в Латинській Америці (LATAM) і близькосхідному регіоні (ME).

Вище показано, як розподілилися симпатії користувачів по цінових сегментах. Пальму першості у виробництві ультрабюджетних смартфонів до $ 100 утримує Xiaomi, тому не дивно, що лідером за популярністю серед пристроїв початкового рівня став Redmi 5A. У сегменті $ 100- $ 200 найпопулярнішим визнаний Vivo Y71, а серед брендів – Oppo і Vivo. Чий бюджет на покупку смартфона становить $ 200- $ 300 віддають перевагу продуктам компаній Huawei, Samsung і Vivo, а лідирує Samsung Galaxy J6. У сегменті $ 300- $ 400 найпопулярнішим став Oppo R15 і його наступник Oppo R17 лідирує в категорії $ 400- $ 500. Забезпечені користувачі, готові виділити на покупку смартфона суму від $ 500 і вище, віддають перевагу моделям Apple, які зайняли перші місця в чотирьох, що залишилися категоріях. Якщо говорити в розрізі брендів, то тут домінують Samsung і Apple.

Источник: itechua.com


Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: