Презентація «День вшанування Небесної Сотні»

Переглядів: 3900

13 жовтня 2018 14:06

Презентація «День вшанування Небесної Сотні» фото

Щорічно, з 2015 року, 20 лютого в Україні вшановують пам’ять тих, хто загинув під час Революції гідності. Освітня платформа «Всеосвіта» пропонує приблизний план відеопрезентації тематичного матеріалу з метою ознайомлення молоді зі звитягою сучасників та виховання в них патріотизму.

  • 20 лютого 2014 року – день вшанування пам’яті «Небесної сотні».

У цей день усі українці вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні. Беззбройні учасники Революції гідності полягли у протистоянні з силовиками, відстоюючи права та свободи людей та в ім’я демократії й європейської інтеграції України.

  • Портрети загиблих героїв

Імена загиблих протестувальників зібрано у книгах, а їх подвиг назавжди викарбуваний у пам’яті народу.

( В якості пошукової роботи можна додати відомості про загиблих земляків та їх внесок)

  • Перше згадування

Офіційне прощання з загиблими за ідеали Майдану відбулось 21 лютого 2014 року, тоді ж вперше це словосполучення було вжито в авторстві Т. Домашенко у власному вірші.

Протягом кількох місяців протистоянь вулиці міст та сіл отримали назву на честь загиблих героїв. Першою була тернопільська Площа Героїв Євромайдану, названа на честь перших жертв зіткнень мирних мітингувальників із силовиками.

  • Пісня «Пливе кача» стала неофіційним гімном, що звучить на честь загиблих героїв.

  • 5 – 6. Державні нагороди

1 липня 2014 року, за поданням президента, ВР затвердила офіційну нагороду за громадянську мужність та захист демократичних засад – Орден Героїв Небесної Сотні.

Крім ордену, існує ще й пам’ятна медаль Небесна сотня на варті» із зображення архангела Михаїла та написом «Героям слава» на аверсі. На реверсі зображено сцену з майдану, де учасник тримає український прапор. Авторами пам’ятної медалі стали художник – скульптор А. Дем’яненко та скульптор В. Атаманчук. Пам’ятну медаль, на відміну від ордену, можна придбати у вільному продажу. Її діаметр становить 35 мм, маса- 17 г, а вийшла вона тиражем близько 100 000 екземплярів.

На медалі викарбувано слова вірша-реквієму української поетеси О. Максимишин-Корабель «Мамо не плач».

  • Майдан 2014 року та АТО в Україні

Події листопада 2013 - лютого 2014 переросли в антитерористичну операцію, яка триває й донині. Тепер вона має назву ООС (Операція Об’єднаних Сил), але так само покликана стримувати російську агресію на сході України.

  • Підтримка бійців учнями школи

Наша школа підтримує бійців, що боронять незалежність країни, через повсякчасну гуманітарну допомогу бійців (розповідь можна продовжити, розповівши про волонтерство у школі).

  • Акції та заходи на підтримку воїнів на сході України

(Слайди презентації можуть зображувати: дитячі малюнки для бійців, фотозвіт зі збору теплих речей та продуктів харчування тощо)

*




Схожі новини: