ІКЕА, H&M та лоукости - що це для України

Переглядів: 1259

13 вересня 2018 09:44

ІКЕА, H&M та лоукости - що це для України фото
Багато відомих та свідомих українців стримано зі скепцисом сприйняли новини про прихід IKEA.

Ну а безвіз, H&M та лоукости сприймається вже as usual.

Ми дуже швидко звикаємо до хорошого.

До Революції Гідності ми більше десятка років скиглили "на кухнях" та "в пабах" про монополію Коломойського на авіа, принижено стояли в чергах на візи в різних посольствах ЄС. До Революції Гідності ми точно знали, що 3G буде тотально монополізоване українським "карлосом слімом", а ІКЕА з H&M ми просто не чекали. Ще донедавна (та й думаю ще й сьогодні в більшості міст) мамусі замовляли H&M та IKEA через ФБ-групи, чекаючи по два тижні на контрабас з Польщі.

Завдяки останнім рокам реформ Україна стрімко, мов стиснена пружина, яка розпросталась, летить в глобальний цивілізований світ. Це п'янить, шокує. До цього швидко звикаєш, бо це природно. Це мов ковток свіжого повітря. Це тотальна, повна індивідуальна свобода. В освіті, культурі, бізнесі. Це відкритий світ можливостей, в який ми, українці, як талановитий та працелюбний народ, швидко інтегруємось. Аж надто швидко - багато хто тікає від удушливого совка своїх міст, які штучно консервувались, маринувались, руйнувались.

Нам страшно від такого майбутнього? Але це вже реальність. І це світ відкритих можливостей. Як за межами держави, так і всередині.

Виїзд мільйонів українців на заробітки - серйозний виклик для економіки. Як ми можемо в таких умовах розвиватись? ЛИШЕ ефективністю. Тільки в жорсткій конкуренції в нас з'являться сильні компанії, що зможуть конкурувати на глобальних ринках. Популісти та лобісти/корупціонери кричать про дешеві фінресурси та пільги компаніям? Вони хочуть позбавити нас шансу на майбутнє, на модернізацію країни.

Тому ми повинні відійти від шоку та нарешті зрозуміти, що йде конкуренція в усьому. Завдяки останнім рокам модернізації країни, українець отримав СВОБОДУ. СВОБОДА=ГІДНІСТЬ.

- Українець може обирати, де, в якій країні йому краще працювати - ГЛОБАЛЬНО. Тому адміністрації/самоврядування українських міст та громад повинні з усіх сил намагатись створити найкомфортніші умови життя для українців від садочка/школи, до медицини та якості повітря/води.

- Українець може обирати де йому здобути вищу освіту ГЛОБАЛЬНО, тому українським ВУЗам потрібно ой як працювати, щоб переконати українських випускників вступити саме до них! І якщо неконкурентні ВУЗи будуть закриватись - це означає, що вони програли, що вони нікчемні. Залишаться лише сильні, лише ті, що дають якість знань.

І таких прикладів багато.

І наостанок.

Українець може обрати собі ВЛАДУ.

Українець в 2019 році або обере тих, хто знову запхає його в дрімучий совок, або тих, хто збереже свободу творити зміни всередині країни, будуючи модерну державу.

Автор: Остап Єднак

Источник: Цензор.НЕТ


Имя:
Ваш комментарий:

7778
13 вересня 2018 г. (20:50)
1) Стоит вспомнить, сколько Икей и - главное! - сколько лет назад открыто в соседних странах. :-) 2) Ну а так фантаст этот Остап знатный...
viktorsuslo
14 вересня 2018 г. (15:35)
Комментарий удален

Схожі новини: