Пластинки для виправлення прикусу

Переглядів: 1516

12 травня 2018 18:58

Пластинки для виправлення прикусу фото

Про здорові та красиві зуби мріє багато людей. Стан зубів залежить від багатьох факторів. І якщо на прояви спадковості вплинути неможливо, то регулярний догляд за ротовою порожниною зробить свою справу – ви зможете стати володарем гарної посмішки.

На сьогодні проблема неправильного прикусу актуальна для багатьох дорослих та дітей. Якщо в дитинстві батьки не приділяли належної уваги вадам зубощелепної системи дитини, то розраховувати на те, що все виправиться само собою, марно. Патологія прикусу потребує втручання спеціалістів. На початковій стадії захворювання кваліфіковані лікарі-стоматологи зможуть дібрати оптимальний варіант способу для корекції прикусу.

Неправильний прикус. Його різновиди

Міцно стиснувши щелепи і уважно придивившись до співвідношення зубних рядів, досвідчений лікар-стоматолог зможе дати оцінку вашому прикусу – правильний він чи ні. Окрім цього, існує декілька видів неправильного прикусу. Деякі з них розвиваються з віком, інші – вроджені. Належне ортодонтичне лікування зможе позбавити вас цієї вади. До найпоширеніших видів неправильного прикусу можна віднести:

  • Мезіальний. Нижня щелепа, у співвідношенні до верхньої, виступає вперед і прикриває її.
  • Прогнатичний. Одна щелепа більш розвинена за іншу.
  • Глибокий. Передні верхні зуби значно прикривають нижні.
  • Відкритий. Неправильне розміщення щелеп призводить до того, що верхні і нижні зуби не змикаються.
  • Понижуючий. Набутий прикус, що є результатом стирання чи втрати зубів.

Не дивлячись на те, що неправильний прикус, на перший погляд, здається лише естетичною проблемою, він може мати важкі першопричини – викривлення хребта чи сколіоз. Ця проблема частіше знайома дорослим пацієнтам, яким для її виправлення краще спочатку звернутися до остеолога чи вертебролога. Лише комплексний підхід забезпечить довготривалий результат. Якщо ж неправильний прикус виявлено у дитини, то для вирівнювання слід використовувати пластинки на зуби.

Правильно сформована зубощелепна система – це показник того, що весь організм функціонує так, як йому потрібно. При неправильному прикусі спричиняється додатковий тиск на хребет, що може призвести до його викривлення. Прикус, як естетична вада, впливає і на впевненість людини у свої власних силах, адже соромлячись своєї посмішки, доросла людина відчуває себе дискомфортно.

Виправлення неправильного прикусу у дітей

Чим раніше батьки звернуться до лікаря і поставлять дитині ортодонтичні пластинки, тим краще, адже не сформована зубощелепна система швидко адаптується до змін. Перший огляд у ортодонта має бути проведений у віці 5-6 років. Стан зубного ряду верхньої та нижньої щелеп можна легко привести в норму. Для цього необхідно регулярно носити пластинки. Прикус у дітей, на відміну від дорослих, не потребує значних фінансових витрат, тому що пластинки для дітей коштують значно менше, ніж пластинки для дорослих. Існує велика кількість сучасних дитячих пластинок для зубів. Вибір залежить не лише від вартості виробу, а, в першу чергу, від виду неправильного прикусу.

Якщо проігнорувати проблему неправильного прикусу у дитячому віці, то можна отримати неприємні наслідки у вигляді:

  • Пародонтозу
  • Карієсу
  • Підвищеної стертості зубів

Дорослі пацієнти з неправильним прикусом знають, скільки часу та коштів витрачається на виправлення цих вад, тому не зволікайте, а відвідайте дитячого ортодонта і вирішіть цю проблему раз і назавжди.

Більше дізнатися Ви зможете на сайті нашіої клініки http://elvirabezvushko.com.ua

*




Схожі новини: