В одной из ОТГ Запорожской области ввели социальную карту для льготного проезда

Переглядів: 686

23 січня 2018 09:50

В одной из ОТГ Запорожской области ввели социальную карту для льготного проезда фото
Ореховская ОТГ Запорожской области ввела социальную карточку в Орехове, что позволит правильно рассчитывать размер компенсации за перевозку льготных категорий населения громады на пригородных маршрутах автомобильного и железнодорожного транспорта. Соответствующее решение было принято депутатами ОТГ в конце 2017 года.

Об этом сообщает на сайте "Децентрализация" Минрегион Украины.

«За 9 місяців 2017 року Запорізькою дирекцією залізничних перевезень регіональної філії «Придніпровська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» надано розрахунок на компенсацію за пільговий проїзд громадян по станції Оріхівська та платформі 242 (Оріхівська громада) на загальну суму 185 734 грн. І це тільки залізничний транспорт. Звісно, ці суми викликали сумніви, – объяснил голова Ореховской ОТГ Сергей Герасименко. – В середньому на добу, за цим розрахунком, користувались пільгами 53 особи. При цьому не враховували, що ці люди могли бути і з іншої громади і що не всі категорії мають пільги на проїзд. До того ж, якщо в 2016 році ці витрати відшкодовувались за рахунок державного бюджету, то з 2017-го це вже видатки з місцевого бюджету. Тому вирішили запровадити соціальну картку, яка буде ідентифікувати пільговика саме з Оріхівської громади, – це і вигідніше, і прозоріше. Досягли домовленостей з перевізниками, вже купили обладнання. Шість сканерів обійшлися в 30 тис. грн, плюс принтер для карток зі штрих-кодом ще 6 тисяч. Сканери будуть встановлені на чотирьох маршрутах, які обслуговують Оріхівську ОТГ. Ще два пристрої передали «Укрзалізниці» – соціальну картку людина зможе відсканувати в касі або, якщо така відсутня, безпосередньо у вагоні електропотягу. Це ноу-хау зацікавило і керівництво «Укрзалізниці»: вирішують, як запровадити таку систему не тільки в межах нашої ОТГ».

Карточку бесплатно выдает исполнительный комитет Ореховского городского совета и исполняющие обязанности старост сел Ореховского ОТГ льготным категориям населения.



Механизм действия карты достаточно прост:

1) карта предъявляется водителю пригородного транспорта (или кассиру железнодорожного транспорта), который сканирует ее с помощью специального устройства;

2) данные льготника, который воспользовался льготным проездом, хранятся в сканере и снимаются работником горисполкома через определенный промежуток времени;

3) горисполком проводит анализ полученных данных о количестве льготников и выплачивает компенсацию перевозчику.

Источник: 061


Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: