Ушел из жизни мелитополец-участник УПА

Переглядів: 3063

25 листопада 2017 07:15

Ушел из жизни мелитополец-участник УПА фото
В Мелитополе ушел из жизни участник Украинской повстанческой армии Ярема Жуковский.

Об этом корреспонденту "МВ" сообщил лидер мелитопольской свободы Алексей Ревенок.

Яремы Антоновича не стало  23 ноября. 

Прощание с ним состоится 26 ноября, в 11.00 по адресу 2 пер. Монастырский.

В соцсети делятся воспоминаниями о Яреме Антоновиче:

"Сьогодні відійшов у вічність Ярема Антонович Жуковський (1925-2017) - колишній вязень сталінських таборів, а з 90-х років провідник і моральний авторитет українського руху Мелітопольщини, член ОУН і НРУ, Просвіти, засновник православних церков у місті. Наш Прапороносець - прапором! Вічная память, Батьку!", - пишет Виктор Гудзь

"Пам'яті ЖУКОВСЬКОГО Яреми Антоновича

Вчора ввечері помер наш Ярема Антонович - Українець, котрий завжди твердо, впевнено, наполегливо відстоював українську ідею в Мелітополі. Людина, яку не зламав радянський режим та "Воркуталаг". Людина, що несла нам українське слово та український дух. Уже тепер в далеких 90-х онуки Яреми Антоновича вітались: "Слава Україні!" Це було незвично і ... боязко. А Ярема Антонович не боявся нікого: ні КДБ, ні влади - будь-якої.Він і нас - дуже свідомих українців - підганяв, журив, виховував. Він знав одне: Україна буде завжди. І у Мелітополі теж. Від нас пішла знакова людина. Для мене - це українська сторінка Мелітополя... Як дивно перетинаються дати: народився Ярема Антонович 9 березня, у Шевченківські дні, а відійшов від нас між Днем гідності та днем Голодомору. Це все про нього... Спіть спокійно, вічная Вам пам'ять, Яремо Антоновичу! Героям слава!
Похорон відбудеться у неділю, 26 листопада, об 11.00 за адресою: пров. 2-гий Монастирський, м. Мелітополь", - пишет Ольга Ядловская.







Схожі новини: