Александр Паливода о мелитопольской спецтехнике для работы с чесноком

Переглядів: 1509

12 жовтня 2017 15:18

Александр Паливода о мелитопольской спецтехнике для работы с чесноком фото
Александр Паливода, директор Департамента агропромышленного развития ОГА, посетил г. Мелитополь, где ознакомился со специализированной техникой для роботы с чесноком. Своими выводами он поделился на странице в соцсети:

"Вчора відвідав підприємство, яке виробляє спеціалізовану сільгосптехніку для нішевих культур. До нас часто звертаються сільгоспвиробники із питанням – де придбати певну техніку, зокрема для висіву та збирання часнику – цей напрям активно розвивається на Херсонщині, а техніки для роботи з часником в області практично немає.



- Тому ми разом із членом «Таврійського клубу експортерів» Сєйраном Яковлєвим, який очолює часниковий напрямок в цій громадській організації, знайшли виробника такої сільгосптехніки і побували на підприємстві, щоб на власні очі побачити обладнання та зібрати корисну інформацію для наших сільгоспвиробників. Підприємство «Роста» м. Мелитополь - має власні розробки для калібрування, висіву, лущення та збирання часнику та інших нішевих культур – цибулі, квасолі, моркви, томатів.



- Важливо те, що це – вітчизняний виробник, їх техніка має достойну якість та ціну, дешевше за імпортні аналоги – це підтвердили фермери з Харківщини, Київщини та Черкащини які разом з нами ознайомлювалися із роботою виробництва та демонстрацією техніки на полях. Важливо, що розробники обладнання постійно спілкуються безпосередньо з фермерами і доробляють техніку з урахуванням конкретних задач. Ми мали розмову із директором «Роста» Володимиром Тарасенко щодо створення демонстраційних полів на території області, на яких місцеві виробники мали б змогу побачити роботу цієї техніки, не виїжджаючи за межі області.



- Вироблення нішевих культур – тема, яка ідеально підходить для середніх та малих фермерів, тому наш Департамент велику увагу приділяє питанням по збору та консолідації інформації, яка потрібна таким невеликим сільгосптоваровиробникам, адже вони складають переважну більшість виробників Херсонської області" - обратил внимание Александр Паливода.

Истчоник: khersonline.net




Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: