ДП «Мелітопольське ЛМГ» провело навчання зі студентами ТДАТУ

Переглядів: 1252

12 жовтня 2017 10:23

ДП «Мелітопольське ЛМГ» провело навчання зі студентами ТДАТУ фото

Навчання з студентами ТДАТУ на тему «Нагляд за станом соснових насаджень і призначення в них санітарно оздоровчих заходів» державне підприємство «Мелітопольське лісомисливське господарство» провело на базі Таврійської державної агротехнологічного університету за участю директора підприємства Полуліх М.С., та головного мисливствознавця Ніколаєва В.А.

Адже у зв’язку із значним кліматичними змінами в останні роки в лісових насадженнях державного підприємства «Мелітопольське лісомисливське господарство» відмічається масове всихання. Склалися сприятливі умови для масового розвитку та розмноження небезпечних шкідників лісу, зокрема груп дубова зелена листовійка

Ці шкідники заселяють дерево і сприяють всиханню дерева.

В навчанні брали участь депутат Мелітопольської районної ради , заступник голови комісії з питань агропромислового комплексу, екології, раціонального природного користування Гринцив І.І., студенти та працівники кафедри ЕОНС .

Посада

Наук. ст.

П.І.П.

1

проф.

д.б.н.

Волох А.М.

2

проф.

д.б.н.

Лисенко В.І.

3

проф.

д.г.- м.н.

Даценко Л.М.

4

доц.

к.с.- г.н.

Сухаренко О.І.

5

доц.

к.с.- г.н.

Андрущенко Н.В.

6

доц.

к.с.-г.н.

Федюшко М.П.

7

ст. викл.

к.б.н.

Щербіна В.В.

8

викл.

к.б.н.

Здоровцева Л.М.

9

асист.

 

Ганчук М.М.

10

асист.

 

Антоновский О.Г.

11

асист.

 

Ткаченко М.Ю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







Директор підприємства Полуліх М.С.  розповів студентам, що працівниками  ДП «Мелітопольське ЛМГ» проводиться  комплекси біологічних методів боротьби, що направлені на оздоровлення лісу, а саме:

- у 2017 році розвішені шпаківні в кількості 320 шт. на площі 95 га.

- у 2016 році проведено лісопатологічне обстеження лісів на площе 7100 га.,      та заплановано у 2017 році  лісопатологічне обстеження лісів на площе 7100 га.

- у 2016 році проведено ґрунтових розкопок у кількості 100 ям., та заплановано у 2017 році проведено ґрунтових розкопок у кількості 100 ям.

-  у 2016 році проведено вибіркових санітарних рубок 661 га., та у 2017 році за вісім місяців проведено вибіркових санітарних рубок 207га.

  У ході навчання було наочно доведено, що найбільш дієвим і по суті безальтернативним методом боротьби є доцільність проведення рубок формування і оздоровлення лісу у місцях поширення хвороб дерев, як одну з основних практик щодо недопущення розповсюдження шкідників та всихання на інші не вражені шкідниками ділянки лісу. Адже масштаби пошкодження досягли такого рівня, що біологічні методи боротьби не завжди допомагають тому  йде поступове всихання лісових насаджень. Загальна площа осередків шкідників становить 346 га (ДЗЛ) дубова зелена листовійка. Тому потрібно проводити санітарні  рубки хворих дерев з дотриманням всіх вимог законодавства.

 Головне зараз зменшити темпи і обсяги поширення всихання та запобігти масовому розповсюдженню шкідників. Тому пошкодженні насадження потребують негайного лісогосподарського втручання.

Такі навчання, корисні не тільки для студентів, але і для працівників лісового господарства у ході яких висвітлюються проблеми всихання лісових насаджень. Такі великі наслідки стрімкого всихання лісів не можуть не турбувати і місцеві громади, іі представників влади всіх рівнів, тому що тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти лісові насадження для наступних поколінь.


На фото : Доктор біологічних наук, професор, член науково – технічної ради Національного агентства лісових ресурсів України Лисенко В.І.

Депутат Мелітопольської районної ради , заступник голови комісії з питань агропромислового комплексу, екології, раціонального природного користування Гринцив І.І

Головний мисливствознавець державного підприємства «Мелітопольське лісомисливське господарство»  Ніколаєва В.А.

Директор державного підприємства «Мелітопольське лісомисливське господарство» Полуліх М.С.

Головний мисливствознавець  Ніколаєв В.А.



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: