Помимо президента, осужденного генерала поддержали военные руководители

Переглядів: 905

30 березня 2017 05:14

Помимо президента, осужденного генерала поддержали военные руководители фото
Позиция президента:

- Розумію горе родин. Але по-справжньому винним у загибелі наших героїв є ворог, який віроломно вдерся на нашу землю. За останні три роки ми виховали нове покоління ініціативних, сміливих, а часом і відчайдушних командирів, які забезпечують захист нашої України. Стриножити їх судовими рішеннями було б нерозумно з точки зору гарантування обороноздатності та безпеки. Саме тому я планую запропонувати відновлення спеціальних військових судів відповідно до існуючих міжнародних практик. Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти, військові експерти і військові судді, а не цивільні. Принаймні зараз, поки триває ця жахлива підступна гібридна війна.

Начальник Генштаба генерал Виктор Муженко пошел еще дальше:

- Від втрат жоден командир не убезпечений. В Україні, яка третій рік поспіль воює, створено небезпечний прецедент, який може мати фатальні наслідки для держави. Браво. Агресор аплодує… Перед командирами всіх ланок військового управління постало питання: чи треба захищати свою країну, судова система якої зараз створена так, що всі твої рішення і дії будуть трактуватися як злочин?... Цікава позиція військової прокуратури. Вона призначена тільки карати чи може також захищати командирів?

В том же духе высказался и министр обороны Украины Степан Полторак:

- Зараз створено небезпечний прецедент, коли рішення суду може небезпечно вплинути на думку особового складу, який задіяно у бойових діях. Окрім цього, вважаю що це рішення не йде на користь мотивації військовослужбовців, підняття бойового духу і впевненості у тому, що вони роблять вірно. Мова йде не тільки про випадки прийняття рішення офіцерським складом. Рішення щодо відповідальності кожного окремого військовослужбовця: від молодшого до старшого офіцера.




Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: