Оформлюємо ігрову дитячу кімнату

Переглядів: 841

29 вересня 2016 10:00

Оформлюємо ігрову дитячу кімнату фото

Правильне оформлення дитячої кімнати дуже важливо для розвитку і самопочуття дітей, адже дитяча це місце, де вони живуть. Ми, дорослі прагнемо зробити своє житло максимально комфортним і приємним, оформляємо її у відповідності зі своїм смаком, звичками і вимог до ергономічності. Цими ж правилами слід керуватися при облаштуванні дитячої кімнати: дітям має бути в ній зручно, приємно і цікаво.

Оформлення дитячої кімнати грає велику роль у розвитку дитини, а також може мати значний вплив на його психічний і емоційний стан. Якою ж має бути дитяча кімната, на що слід в першу чергу звернути увагу при її оформленні? Розберемося по порядку в тонкощі дизайну кімнат для дітей.

Функціональність ігрової зони

Розподіл простору на окремі функціональні зони сприяє емоційному спокою дитини. У кімнаті слід чітко розмежувати зону для відпочинку, для ігор і робоче місце. Розвиваючі ігри (http://www.games-girll.com/%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0/) — найпростіший і природний спосіб розвивати дитину і готувати його до школи. Розділити кімнату можна за допомогою оформлення стін в дитячій, підібравши для кожної зони відповідну тематику, але, звичайно ж, важливо, щоб всі стіни гармонійно поєднувалися. Якщо ж розміри кімнати не дозволяють розділити простір на окремі зони, слід використовувати ергономічну меблі. Вдалим варіантом буде ліжко-горище, на нижньому рівні якої вбудований шафа, полички для книг і комп'ютерний стіл. Така меблі дозволяє на невеликому просторі поєднати спальню, кабінет і гардеробну. В такому разі, все інше простір кімнати залишиться вільним для ігрової зони.

Пропонуємо дуже цікаве рішення: подіумний метод, яким все частіше віддається переваги в дизайні маленької кімнати. Для цього кімнату поділяють на дві частини, і на одній з частин встановлюють подіум, приблизно 57 см. заввишки. До подіуму з одного боку приєднують сходинки, а з іншого боку встановлюється ліжко, яка після сну легко засувається під подіум. Таким чином звільняється пристойне простір для ігрової зони. А на самому подіумі, найчастіше, розташовується зона для занять. Туди ставлять стіл зі стільцем, а на стіну вішають шафки. Таким чином, простір в кімнаті використовується дуже раціонально.

Плануючи зони, не забудьте визначити місце знаходження образів в дитячій. «Червоний» кут повинен бути доступний погляду дитини. Його слід розташувати так, що б меблі, іграшки та елементи оформлення не загороджували ікон і щоб до них можна було вільно підійти, щоб помолитися. Дитячі ігри іноді бувають занадто активними, тому поличку для ікон слід розмістити на такій висоті, щоб діти випадково не пошкодили і не впустили їх.

Оформлення стін в дитячій кімнаті

З допомогою оформлення стін в дитячій можна створити саме той казковий світ, в якому дитині буде цікаво і затишно. В першу чергу необхідно вибрати колірну гамму. Стіни повинні бути світлими, не надто строкатим і водночас цікавими для дитини. У цьому питанні багато що залежить від особистих переваг, але є і певні правила. Наприклад, не можна допускати яскравих контрастних поєднань, наявності занадто темних елементів, великої кількості насичених барвистих візерунків. Якщо кімната розділена на зони, можна використовувати нейтральні шпалери пастельних відтінків, виділивши кожну зону з допомогою елементів декору. Це можуть бути і іграшки, і сувеніри, і картинки, відповідні інтересам дитини. При оформленні стін в дитячій різними аксесуарами слід враховувати деякі рекомендації.

Зона відпочинку вимагає ненав'язливих аксесуарів в спокійних тонах. Аксесуари для оформлення дитячого кабінету повинні бути цікавими, але при цьому вони не повинні розсіювати увагу. А ось в ігровій частині можна дати волю фантазії, адже ця частина кімнати повинна бути не просто цікавою, а по-справжньому казковим.

Для оформлення стін в дитячій можна використовувати і фотошпалери, головне — не перестаратися. Яскраві шпалери краще всього використовувати для декорування одній зі стін ігрової зони. Клеїти їх на двох і більше стінах не рекомендується, так як таке оформлення утомливо для дитячої психіки. Фотошпалери для оформлення дитячих спалень підбирають в пастельних тонах з нейтральними малюнками. Для робочої зони використовувати фотошпалери не рекомендується.




Схожі новини: