Мелитопольцы призывают объединяться против поборов в медучреждениях

Переглядів: 2138

6 травня 2016 20:00

Мелитопольцы призывают объединяться против поборов в медучреждениях фото
Как мы уже писали, инициативная группа из 18 мелитопольцев получила ответ городской власти на коллективную жалобу на городскую медицину.

В связи с этим представители инициативной группы призывают неравнодушных горожан объединиться, чтобы попытаться совместными усилиями все же добиться увеличения финансирования для медучреждений Мелитополя.

"В нашій конституції задекларована безплатна медицина, якої на практиці не видно зовсім. Вже зараз можна побачити, що анонсовану медичну реформу всіляко саботують, і нам залишається сподіватися лише на себе.

Судячи з даних відповіді на нашу скаргу, на даний момент склалася така ситуація, що на плечі пацієнтів перекладено майже 80% витрат на матеріальне забезпечення лікарень, і це крім того, що, зазвичай, необхідними ліками пацієнти теж забезпечують себе самі. Ми вважаємо, що така ситуація є неприпустимою, і необхідно збільшити фінансування медичної галузі. Повинен бути чітко сформований список послуг, які фінансує держава, а які оплачує пацієнт, і ціни на них.

Благодійність не повинна залишатись примусовою, а про зібрані кошти повинна існувати повна інформація у відкритому доступі. Після публікації скарги в МВ і поширення її в соцмережах багато громадян побажали долучитися до нашої ініціативи. Ми пропонуємо об'єднатися всім, хто прагне змін на краще в нашому місті!

Наші спільноти в соцмережах: facebook.com/groups/525473947658878, vk.com/club120737428", - призывает активистка Ирина Руда.


Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: