Будущее за бартером: как работает украинский сервис по обмену вещами и услугами

Переглядів: 1243

29 квітня 2016 10:22

Будущее за бартером: как работает украинский сервис по обмену вещами и услугами фото
Share with Care — так можно коротко охарактеризовать цель и идею сервисом «Плюшкин». Ненужные вещи есть у каждого: платье, которое одевалось лишь раз, второй блендер, подаренный кем-то из родственников, хрустальная ваза, в конце концов. Соосновательница портала Наталья Заверуха предлагает не хранить все это в дальних углах и не выбрасывать, а просто — обменять.

Для того, чтобы попробовать, нужно зарегистрироваться на сайте и добавить свое объявление с фотографией и описанием товара/ услуги. Если пользователь поделится им в соцсетях, то шанс быстро найти нового хозяина для вещи существенно повышается.

Наталья Заверуха, соосновательница портала «Плюшкин»


При створенні порталу ми прагнули донести ідею еко-споживання в кожну родину: чим менше купується, тим менше виробляється і використовується ресурсів нашої планети. Крім того, ми прагнемо допомагати людям економити сімейний бюджет (багато статей затрат можна зменшити шляхом обміну) і давати друге життя речам, що не використовуються — згадайте, де зараз ваше випускне плаття чи книжка, яку прочитали місяць тому.

Наша аудиторія — це люди, що радіють всьому новому та не бояться експериментувати, бажають зберегти планету або зекономити гроші, мінімалісти або шопоголіки, яким хочеться нових суконь, чи інтелектуали, які люблять читати. Плюшкіни дуже різні і це колосальні можливості для обміну.

На старті портал запускався як сервіс обміну речами, але віднедавна ми додали можливість обмінюватись і послугами. Зараз згідно з офіційною статистикою у нас 7000 обмінів. На сайті ж зареєстровано близько 10 000 користувачів з усієї України та кілька сотень з Казахстану, Росії та, не повірите, Судану. Товарів на порталі викладено близько 30 000.

На сайті зустрічаються абсолютно різні речі — від автомобіля до ділянки землі в Карпатах. Пропонують курси японської мови, сукні, книжки, електроніку, трансформатор та велосипед, картини та хендмейд, а нещодавно зареєструвалась навіть екстрасенс. Як на мене, бартер в реаліях нашої економічної ситуації набирає нового значення.

У питанні обміну речами людьми рухають різні драйвери: від бажання стати частиною sharing economy до бажання зекономити бюджет та отримати нові речі, не витративши ні копійки. А збережені кошти завжди можна пустити на подорожі та навчання.

источник:http://bit.ua/


Имя:
Ваш комментарий:

Zloy
29 квітня 2016 г. (11:32)
А-ха-ха, дегенераты...
Бартер - это характер примитивности экономики и примитивного развития общества. В древности назывался натуральный обмен.
В этой статье все прекрасно, особенно в названии. Это судьба всей Украины - скатывание в первобытный строй

Схожі новини: