Світяться від щастя: у запорізькому фотоклубі показують вагітних жінок і мам

Переглядів: 165

18 травня 2024 09:00

Світяться від щастя: у запорізькому фотоклубі показують вагітних жінок і мам фото

До кінця травня у виставковому залі фотоклубу «Запоріжжя» можна подивитися виставку, присвячену Міжнародному дню матері

На виставці запорізькі фотографи представили свої найкращі роботи. Це півсотні світлин близько двадцяти запорізьких фотохудожників, які зворушливо розповідають про материнство, починаючи з очікування та народження дитини.

На світлинах Олега Бурбовського, Віктора Кадуріна, Юлії Борисенко, Ігоря Гірника, Лілії Кононової, Валерія Кошеленка, Ірини Дорогокуплі, Аліни Петрашиної та багатьох інших представлений образ щасливої жінки, турботливої матері, яка у просто світиться у промінях любові своїх дітей.

"Тішить, що до Дня матері показали материнство, красу жінки у всіх проявах - від народження дитини до побутових сцен. Показані всілякі нюанси жанру. Багато цікавих робіт", - зазначив zprz.city голова Запорізької обласної організації Національної Спілки фотохудожників України Олег Бурбовський.

Сам Олег Бурбовський показав декілька фотографій, у тому числі й новонародженої дитини.

"Я був присутній на пологах, знімав років десять тому в 1-му пологовому будинку, який тоді ще працював. Мене запрошували на зйомки в лікарні, де я знімав різні ситуації, наприклад, серйозні операції. У журналі "Радянське фото" опублікували ці два фото крупним планом", - згадує Олег Олександрович.

Показав Олег Бурбовський й своє відоме фото "Статуетка", у золотих кольорах, на якому зображена жінка, що очікує дитину.

"Фотографія свого часу отримала золоту медаль на виставці про жінку" "Краса жінки у мистецтві". Фото зроблено приблизно десять років тому", - каже Олег Бурбовський.

Олег Олександрович зізнався, що на виставці його вразила робота Лілії Кононової із зображенням матері з дитиною на тлі менонітського замку Вальмана у Запоріжжі:

"Дуже сильна фотографія. Робота вся світиться. Там таке світло, така радість матері з дитиною, така динаміка, краса життя. Я б її тільки укрупнив, крупно показав".

Також Олег Бурбовський відмітив фотографію Юлії Борисенко - "вона така ніжна, перейнята почуттям очікування".

Звернув увагу й на зворушливу роботу Володимира Фоменка та зауважив, що на виставці є ще багато цікавого.

Виставка до Дня матері працюватиме у фотоклубі до кінця травня. Потім, за словами Олега Бурбовського, планують відкрити виставку до Дня захисту дітей.

***

Виставкова зала Національної Спілки фотохудожників України або фотоклуб (пр. Соборний, 159, зупинка "Вулиця Миру") працює з 10.00 до 17.00, вихідні - субота, неділя, понеділок. Вхід безкоштовний.




Схожі новини: