"Євробачення 2024": Нідерланди офіційно дискваліфіковані з конкурсу, деталі скандалу

Переглядів: 238

11 травня 2024 19:55

Євробачення 2024: Нідерланди офіційно дискваліфіковані з конкурсу, деталі скандалу фото

За даними Європейської мовної спілки, подальша участь Йоста Кляйна в конкурсі недоцільна, адже судовий процес після скарги жінки зі знімальної групи триває.

Нідерланди офіційно не візьмуть участі у фіналі пісенного конкурсу "Євробачення". Учасник Йост Кляйн був дискваліфікований, про що йдеться в пресрелізі Європейської мовної спілки (EBU) від 11 травня.

У суботу має відбутися фінал "Євробачення", однак замість 26 країн у ньому візьмуть участь лише 25. Пов'язано це з розслідуванням інциденту, який стався в четвер, 9 травня, після другого півфіналу.

"Шведська поліція розслідувала скаргу, подану жінкою зі знімальної групи після інциденту, що стався після його виступу в півфіналі в четвер увечері. Поки судовий процес триває, його подальша участь у конкурсі недоцільна", — ідеться в повідомленні.

У EBU окремо додали, що попри всі повідомлення та спекуляції в ЗМІ, цей інцидент ніяк не пов'язаний із іншим виконавцем або членом делегації. Також організація продовжує дотримуватися політики абсолютної нетерпимості до неналежної поведінки.

"Прагнемо забезпечити безпечну та спокійну робочу обстановку для всіх співробітників конкурсу. У світлі цього поведінка Йоста Кляйна стосовно члена команди вважається порушенням правил конкурсу. У гранд-фінал 68-го конкурсу пісні "Євробачення" вийдуть 25 пісень-учасниць", — ідеться в повідомленні.

Дискваліфікація в день фіналу: реакція мовника

Нідерландський мовник AVROTROS водночас не згоден із рішенням Європейської мовної спілки. Про це його представники повідомили на сторінці в соціальній мережі Instagram.

"Ми вважаємо рішення EBU неналежним і шокувальним. Ми глибоко шкодуємо, що так вийшло, і повернемося з подробицями пізніше", — ідеться в повідомленні.

Сам Йост Кляйн ніяк не відреагував на відповідне рішення на момент публікації матеріалу.

Варто зазначити, що другий півфінал пісенного конкурсу "Євробачення" відбувся 9 травня, і Нідерланди спільно з іншими 9 країнами здобули право виступити в гранд-фіналі. Йост Кляйн із піснею "Europapa" довгий час залишався фаворитом букмекерів.

Нагадаємо, 10 травня з'явилася інформація, що представник Нідерландів на "Євробаченні" пропустив фінальні репетиції конкурсу та шоу для журі через розпочате розслідування. За деякими даними, він міг побитися з фотографом.




Схожі новини: